Kosttillskott

En störd näringsbalans startar redan i jorden, men förstärks hela vägen upp i näringskedjan. Det moderna jordbruket tär hårt på myllans mineraler. När jorden saknar dessa, mister växterna sin naturliga resistens och blir mottagliga för skadeangrepp som bekämpas med kemikalier. Konsekvensen för djur och människor blir enzym-, vitamin- och mineralbrister samt belastning av kemiska ämnen. Sambandet mellan våra kostvanor och olika sjukdomar blir allt tydligare ju fler studier som görs inom området.

Att kunna täcka kroppens behov av mineraler och vitaminer borde vara möjligt genom vanlig kost. Men vid perioder då det ställs extra krav på kroppen och behovet ökar, kan det uppstå svårigheter.  Här blir kosttillskott ett motiverat komplement.

Alla är olika – både till kroppsstorlek och matvanor, kaloriförbrukning och fysisk aktivitet. Tränar man hårt eller lever stressigt kan behovet av vitaminer vara betydligt större än rekommenderade dagsdoser.   Snabbmat utgör ett hot mot människans vitaminbehov. Tobaksrökning och alkoholintag ställer höga krav på vitamintillförseln i kroppens strävan att klara av gifterna. Genetiska faktorer med bl.a. försämrat näringsupptag i tarmen. Snabba stressiga måltider med dåligt tuggad mat, vilket försvårar för kroppen att tillgodogöra sig näringsämnen. Exemplen är många och listan går att göra betydligt längre…

Jag ger tips och förslag om hur du kan förändra din dagliga kost och hur du kan komplettera med vitaminer-, mineraler och/eller fettsyror.

Kosttillskott som jag har valt att arbeta med

Dels mitt eget kosttillskott märke Tiwa Care, som har en snabb upplösningstid. Ämnena ska komma dig tillgodo och kunna göra nytta. Produkterna tillverkade för Tiwa Care har en upplösningstid på 5-10 minuter vilket minimerar risken för att de ”osmälta” passerar mag-tarmkanalen. Tiwa Cares tillskott innehåller endast mineraler eller vitaminer i former och beredningar som redan är oskadlighetsgranskade och godkända av EU och Livsmedelsverket. Här finns Magnesium, Kalcium, Koppar, Zink och D-vitamin.

Flest produkter tar jag hem från Dr Enzmann i Tyskland, hans MitoMed koncept. Alla deras produkter har utvecklats enligt detta koncept, de bygger enbart på naturliga ämnen. De kännetecknas av en renhet av nästan 100%,  och har mycket bra biotillgänglighet och i synnerhet en hög absorptionshastighet. De mycket positiva erfarenheterna gör att de dagligen jobbar med detta koncept, att förbättra det med nya och förbättrade produkter. I centrum finns deras Q10-produkter.

Sedan har jag också valt ut några guldkorn från bl.a. Egenvårdspoolen, Mor EPA, Skip, Thorn, WHC, och ProBion

Tiwa Care

Det är ett ansvar att tillverka och rekommendera tillskott! Följande krav ställer vi själva. Vilka krav ställer Du?

Tillverkade av terapeuter för terapeuter!
Mångårig erfarenhet av rekommendationer av kosttillskott, grundlagda efter genomförda blodanalyser och hälsokontroller, har gett en bestämd uppfattning om sammansättning och kvalitet. Denna uppfattning finns sammanfattad i produkter från Tiwa Care. Produkterna tillhandahålls endast av terapeuter som fått utbildning på allt som rör produkterna, deras innehåll och doseringsrekommendationer. Detta för att Du ska känna dig trygg!

GMP tillverkad (Good Manufacturing Practice)
Ett omfattande system för kvalitetssäkring gällande regler om organisation, hygien, dokumentation, rutiner, utrustning mm som licensieras av Läkemedelsverket.

Svensktillverkat
För att garantera din trygghet har vi valt svenska tillverkare. Gemensamt språk och närhet gör också att kommunikation och samarbete sker smidigt.

Snabb upplösningstid
Ämnena ska komma dig tillgodo och kunna göra nytta. Produkterna tillverkade för Tiwa Care har en upplösningstid på 5-10 minuter vilket minimerar risken för att de ”osmälta” passerar mag-tarmkanalen.

Råvaror – sammansättning
Tiwa Cares tillskott innehåller endast mineraler eller vitaminer i former och beredningar som redan är oskadlighetsgranskade och godkända av EU och Livsmedelsverket.

Säkerhet gällande dopning
Produkterna är garanterat fria från allt som klassas som dopande ämnen. Inte någonstans i tillverkningsledet kommer råvarorna i kontakt med något oönskat ämne.

Säkra nivåer – säkra rekommendationer
Att inta kosttillskott under kontrollerade former är helt ofarligt. Tiwa Cares tillskott ligger i linje med de övre säkra nivåer som stöds av svensk lagstiftning. Då Tiwa Care är en terapeutprodukt kan du som kund även få professionell hjälp, rådgivning och ta del av den mångåriga erfarenhet och forskning som finns.

Är du terapeut och vill bli återförsäljare till Tiwa Care. Hör av dig!